Kroatië – Makarska

Makarska is een stad in de Kroatische provincie Split-Dalmatië. Makarska ligt aan de Adriatische kust van Dalmatië, zo’n 60 km ten zuidoosten van Split en 140 km ten noordwesten van Dubrovnik.

In 2009 en 2010 hebben we deze geweldige badplaats bezocht. Makarska is een echte  toeristentrekpleister, gelegen aan een hoefijzervormige baai tussen de berg Biokovo en de Adriatische Zee. De stad heeft een prachtige en gezellige boulevard met palmbomen, cafés, restaurants en een leuke toeristenmarkt.

Hoewel het een toeristentrekpleister is komen er maar weinig Nederlanders, het is ook ruim 1.700 kilometer rijden (Utrecht – Makarska). Persoonlijk vind ik dat een pluspunt, geen obers die steeds maar willen laten zien hoe geweldig ze Nederlands kunnen praten. Over het algemeen komen hier veel Italianen maar ook wat Duitsers en Tsjechen.

Niet alleen de boulevard maakt Makarska tot een heerlijke badplaats maar uiteraard ook het strand. Het strand biedt uiteraard de mogelijkheid om van de zon te genieten maar dankzij de mooie overhangende bomen kun je ook heerlijk in de schaduw liggen.

Het centrum van de oude stad Makarska heeft nauwe stenen straatjes, een kerkplein met daarop een bloemen- en fruitenmarkt, en een Franciscaans klooster waar een grote schelp ligt.

Zoals je op de foto’s kunt zien ligt Makarska onder de berg Biokovo. De Biokovo is de op één na hoogste berg van Kroatië, gelegen aan de Dalmatische kust van de Adriatische Zee. Haar hoogste punt is Sveti Jure, op 1762 meter. De 196 vierkante kilometer van de berg is beschermd als een natuurpark.

Informatiebron: Wikipedia Makarska

Share
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Steden met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.