Slovenië – Kasteel Otočec

Op een klein eiland, omringd door de Krka-rivier bevindt zich Kasteel (Grad) Otočec. Het kasteel wordt tot een van de mooiste en meest romantische kastelen in Slovenië gerekend.

otocec-castle

In het kasteel is een luxueus 5-sterrenhotel gevestigd, waarbij de gotische en renaissance-elementen zijn behouden, zodat de unieke sfeer van vroeger tijden herleefd kan worden. Zelf hebben we er genoten van een “koninklijke” lunch. Mijn dochter vond het schitterend om in dit prinsessenkasteel ook als een echte prinses te kunnen eten.

Het kasteel werd voor het eerst genoemd in 1252 als een eigendom van de Graven van Višnja gora. Gedurende de eeuwen heen veranderde het vele malen van eigenaar, maar kreeg zijn huidige uiterlijk onder leiding van Baron Ivan Lenkovic, generaal van de regio ‘Vojna Krajina’. In de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel afgebrand door de Duitsers. Na een lange restauratie staat het kasteel er weer in volle glorie bij, maar nu als luxueus hotel.

Share
Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.