Hovoc volleybaldames meten hun kracht tegen Londens topteam

Op zondag 22 september 2014 ontving Volleybalvereniging Hovoc uit Horst voor het derde jaar op rij, het Britse topteam Polonia. Deze dames zijn voormalig landskampioen van Groot-Brittannië en werden afgelopen seizoen tweede in de National Super 8s Women competitie, de hoogste klasse in Groot-Brittanië.

Op zondag 22 september speelde Hovoc Dames 1 tegen Polonia een oefenwedstrijd, die om 15.15 uur in de Dendron sporthal in Horst begon. Voorafgaand aan de wedstrijd was de spanning bij de Horster dames al behoorlijk te voelen. Twee jaar geleden won Hovoc namelijk in eigen huis brutaal met 3-2 van het gerespecteerde team uit Londen dat – met haar internationale selectie afkomstig uit alle uithoeken van de wereld – met name de laatste jaren bijzonder succesvol is. Vorig jaar haalde Polonia haar sportieve revanche door met 1-3 van de Horster dames te winnen, hoewel de overwinning behoorlijk nipt was.

Ook dit jaar was het weer een enorm spannende wedstrijd. Waar Polonia de eerste twee sets won lieten de dames van Hovoc zich niet uit het veld slaan en wonnen zij set drie en vier. Uiteindelijk moest er een beslissende vijfde set gespeeld worden waarbij Polonia uiteindelijk aan het langste eind trok en de set met 10-15 won en daarmee de wedstrijd met 2-3 wist te winnen.

Het was overigens de tweede wedstrijd die die dag werd gespeeld want om 13.00 uur trad Fit & Fysio/VC Limac Dames 1, uitkomend in de 2e divisie, aan tegen Polonia. Het team uit Linne komt uit in de tweede divisie, een klasse hoger dan Hovoc. Ook zij wisten er een spannende wedstrijd van te maken die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Zie ook het verslag op website van Volleybalvereniging Hovoc:
http://www.hovoc.nl/actueel/hovoc-d1-verliest-nipt-van-polonia-d1

Share
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Volleybal met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.